Eκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων απο το Σ.Τ.Ε


Αγαπητοί γονείς

Οπως ήδη γνωρίζετε,οι σύλλογοι γονέων όλων των Πρότυπων Πειραματικών
σχολείων της χώρας έχουμε προσφύγει νομικά(ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγές)
εναντίον του Υπουργείου Παιδείας για το νέο νόμο περί εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία.

Καταρχήν το Συμβούλιο Της Επικρατείας,είχε ορίσει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Οκτώβριο του 2013.
Το γραφείο στο οποίο έχουμε αναθέσει την υπόθεση μας,ζήτησε και πέτυχε η εκδίκαση να οριστεί για τα τέλη Μαίου.
Κρίθηκε όμως απο το Σ.Τ.Ε τελικά χρήσιμο, η εκδίκαση να γίνει ακόμη νωρίτερα,ούτως ώστε η αναστάτωση που προκλήθηκε στους μαθητές να τελειώσει όσο γίνεται πιο σύντομα.
Σ'αυτό βοήθησε και η κατάθεση πολλών προσφυγών απο γονείς μαθητών
Ετσι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε σήμερα 2/4/2013 και η εκδίκαση των προσφυγών θα γίνει στις 18 Απριλίου

..................................................................................................................................................

Στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Τ.Ε. για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, διημείφθησαν τα εξής:
Εκ μέρους του Υπουργείου εμφανίστηκε ένας νομικός της νομικής υπηρεσίας ο οποίος ως μόνο αποδεικτικό στοιχείο εμφάνισε κάποιες εγκυκλίους της Δ.Ε.Π.Π.Σ. Επίσης εμφάνισε ένα Φ.Ε.Κ. με ημερομηνία 19/3/2013 το οποίο ρύθμιζε τα θέματα που είχαν αποφασιστεί μέχρι 14/3/2013. Σε ερώτηση του Προέδρου γιατί συμβαίνει αυτό το πρωθύστερο απήντησε πως ούτως ή άλλως οι γονείς το γνώριζαν. Στην επανάληψη της ερώτησης πώς το γνώριζαν επίσημα πέραν των ανεπισήμων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων απλώς δεν απήντησε. Επίσης δεν απήντησε στο γιατί δεν προσκόμισαν τις προτάσεις –απαντήσεις του Υπουργείου στην έννομη προθεσμία και στο γιατί το Φ.Ε.Κ. δημοσιεύτηκε μετά την έγκλιση του Σ.Τ.Ε.
Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν μέσω του Φ.Ε.Κ. να εξουσιοδοτεί η Δ.Ε.Π.Π.Σ. το Υπουργείο (!!!) αντί του αντιθέτου να ρυθμίσει διάφορα θέματα εκκρεμή μέσω εγκυκλίων που θα εκδοθούν επίσης δεν απήντησε. Όπως και στο γιατί δεν έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι.
Γεγονός είναι ότι το εν λόγω Φ.Ε.Κ. ρυθμίζει κάποια από τα ζητήματα που είχαμε θέσει κατά καιρούς στους αρμόδιους φορείς ως συλλογικά όργανα αλλά σαφώς εκπροθέσμως.
Επίσης στην ερώτηση του Προέδρου πώς προσδιορίστηκαν οι θέσεις εισακτέων απήντησε πως τις όρισαν τα Ε.Π.Ε.Σ. Όταν του τονίστηκε ότι ο νόμος προβλέπει να τις αποφασίζει η Δ.Ε.Π.Π.Σ. δεν απήντησε. Επίσης δεν απήντησε πώς ορίστηκαν οι ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και τα δικαιολογητικά χωρίς να έχει εκδοθεί το Φ.Ε.Κ.
Σε ότι αφορά την ίση μεταχείριση στην διαδικασία εκπαίδευσης στα σχολεία η επίσημη θέση του Υπουργείου ήταν πως σε όλα τα σχολεία γίνεται το ίδιο μάθημα (!!!) Στην παρατήρηση του δικηγόρου μας ότι διαφορές υπάρχουν ακόμα και μεταξύ των καθηγητών στο ίδιο σχολείο που μετετράπη σε ερώτηση από τον Πρόεδρο είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Επίσης είπε ότι οι αντιρρήσεις αυτές είναι κατευθυνόμενες από συγκεκριμένους χώρους και πως δεν είναι η μαθητική κοινότητα που διαμαρτύρεται αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα.
Στην παρατήρηση ότι η Ο.Λ.Μ.Ε., οι σύλλογοι Γονέων και τα μαθητικά Συμβούλια ΕΙΝΑΙ η μαθητική κοινότητα απέφυγε εκ νέου να απαντήσει.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΕΙ συμπερασματικά μπορώ να πω ότι παρά την θετική εισήγηση ως προς την προσφυγή μας του εισηγητού, θα περιμένουν την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης στις 18/04/2013 ώστε να δουν πώς θα κινηθεί η όλη διαδικασία. Διότι εάν αυτή άπτεται και άλλων θεμάτων ήτοι σύνταγμα, κατάργηση εν γένει του νόμου κλπ, τότε θα χρησιμοποιήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα ως μαξιλάρι ασφαλείας ώστε αν η οριστική απόφαση τραβήξει σε βάθος χρόνου να έχουν κάποιο όπλο είτε θετικό είτε αρνητικό ως προς την προσφυγή μας.
Πάντως είναι φανερό ότι αναγνωρίζουν το επείγον του θέματος δεδομένου ότι τις προτάσεις και τις νέες προσφυγές που καταθέσαμε χθες και σήμερα τις όρισε να συνδικαστούν στις 18 τρέχοντος. Επίσης έδωσε την δυνατότητα εντός δεκαημέρου να κατατεθούν προτάσεις (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για το συγκεκριμένο όργανο). Με αυτήν την εκτίμηση συμφωνεί και ο Χατζηφώτης.

ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ(δικηγόρος στο γραφείο που έχουμε αναθέσει την υπόθεση μας)

Δείτε βίντεο απο τη διαμαρτυρία μαθητών
κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων απο το Σ.Τ.Ε